Prostreno.cz

Marinovaná vepřová panenka pečená v troubě

Vepřová panenka pečená v alobalu, jednouchá příprava, skvělá chuť.

Ohodnotit
(10 hlasů)
sun
  • 9h a 10min

    8h a 20min příprava

    50min vaření

  • 565 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy2g
tuky7g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 140 ml jablečné šťávy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce česnekové kořenící směsi
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Jablečnou šťávu, hořčici a koření promíchejte v misce.
  2. Do marinády vložte maso a důkladně obalte v marinádě. Misku uzavřete a nechte v lednici marinovat 8 - 12 hodin.
  3. Maso vyndejte z marinády a krátce zprudka opečte ze všech stran na oleji.
  4. Pak maso zabalte do alobalu a položte na plech.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
  6. Vyndejte z trouby, alobal zatím nerozbalujte, panenku nechte ještě 5 minut dojít.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,10g
  • Sacharidy:

    17,00g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    114,10g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Špízy na japonský způsob

(16 hlasů)
1h a 10min
242 kJ

Vepřové kotlety s medovou marinádou

(19 hlasů)
1h a 15min
683 kJ

Kotletky s kysaným zelím

(16 hlasů)
1h a 10min
662 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaná vepřová panenka pečená v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat