Prostreno.cz

Vepřové kotlety s hruškami a pomerančovou omáčkou

Kotletky s hruškou vás nezklamou, jsou šťavnaté a voňavé.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 508 kJ / 121 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky7g

Ingredience na

  • 6 ks vepřových kotletek bez kosti
  • 3 lžíce másla
  • 820 ml kompotovaných hrušek
  • 1 ks cibule - nakrájené
  • 350 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce lístků šalvěje - nasekaných
  • 120 ml pomerančového džusu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Na ozdobu
  • 6 - 8 lístků šalvěje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Nakrájenou cibuli nechte zesklovatět v rendlíku na 1 lžíci másla, přidejte vývar, hořčicí a nasekanou šalvěj, vařte 5 minut.
  3. Ve velké, těžké pánvi nechte rozpustit 2 lžíce másla.
  4. Na másle postupně opečte z obou stran kotlety.
  5. Kotlety uložte do zapékací misky, přelijte připraveným vývarem, maso dejte do trouby a pečte 25 minut.
  6. V malé misce smíchejte pomerančový džus a kukuřičný škrob, směs nalijte k masu, promíchejte s vypečenou šťávou, přidejte scezené, překrojené hrušky a dejte ještě na 20 - 25 minut do trouby, duste přikryté.
  7. Podávejte ozdobené lístky šalvěje.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety s hruškami a pomerančovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat