Prostreno.cz

Fazolová polévka

Velmi netradiční polévka z velkých, bílých fazolí, se špenátem a sýrem feta.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 2h a 50min

    30min příprava

    2h a 20min vaření

  • 379 kJ / 90 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 100 g suchých velkých fazolí
  • 1 ks menší červené cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks pórku - pouze bílá část
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 špetka soli a čerstvě mletého černého pepře
  • 120 g baby špenátu
  • 4 lžíce sýra feta
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup přípravy

  1. Fazole namočte ve studené vodě a nechte přes noc namočené.
  2. Fazole uvařte ve vodě, ve které se máčely, nepřijdete tak o vyluhované živiny. Vařte 1 - 2 hodiny.
  3. Mezitím nechte v kastrolu na másle zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte jemně pokrájený pórek a míchejte 2 minuty.
  4. Když začnou být fazole měkké, přidejte k fazolím pórek, vývar a dovařte doměkka.
  5. Polovinu polévky rozmixujte a nalijte zpět do hrnce.
  6. Přidejte špenát, podle chuti osolte, opepřete a nechte projít varem.
  7. Podávejte posypané rozdrobeným sýrem a pokapané olejem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,51g
  • Sacharidy:

    45,04g
    • Cukry:

      11,80g
  • Tuky:

    204,55g
  • Vláknina:

    18,59g

Aktivita pro spálení: 90 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Sýrová polévka

(16 hlasů)
55min
344 kJ

Květáková krémová polévka

(26 hlasů)
30min
186 kJ

Hrachová polévka

(23 hlasů)
1h a 5min
243 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat