Prostreno.cz

Ryba s chřestem a ostružinami

Lehký,  jednoduchý recept na přípravu ryby se zeleným chřestem, ostružinami a zeleným salátem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 539 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky10g

Ingredience na

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 porce ryby á 170g - halibut, kambala nebo mořský vlk
  • 450 g čerstvého zeleného chřestu
  • 1 špetka soli a pepře
  • 150 g mix zelených salátů
  • 2 lžíce nasekaných pistácií
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 šálek čerstvých ostružin
  • Na zálivku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky medu
  • 1 lžíce červeného vinného octa

Postup přípravy

  1. Ingredience na zálivku promíchejte v misce. Dochuťte solí a pepřem.
  2. Očištěný chřest blanšírujte 3 - 4 minuty ve vařící osolené vodě, chřest sceďte.
  3. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji s máslem opečte z obou stran osolené, opepřené porce ryby.
  4. Do misky dejte oprané, okapané listy salátů, zalijte zálivkou a promíchejte.
  5. Ryby podávejte s teplým chřestem, zeleným salátem, posypané pistáciemi, petrželkou a ostružinami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,10g
  • Sacharidy:

    133,40g
    • Cukry:

      95,80g
  • Tuky:

    328,10g
  • Vláknina:

    21,00g

Aktivita pro spálení: 129 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená treska s koprem

(16 hlasů)
40min
452 kJ

Špíz z lososa a tresky

(16 hlasů)
40min
405 kJ

Pstruh s čekankou

(12 hlasů)
50min
316 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba s chřestem a ostružinami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat