Prostreno.cz

Pstruh s čekankou

Pstruh pečený v troubě na bílém víně s čekankou a pórkem.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 293 kJ / 70 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 ks pstruha - přibližně 1,2 kg
  • 1 ks čekanky
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks pórku - bílá část
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 5 snítek petrželky
  • 20 g másla - nakrájené na tenké plátky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Omytého pstruha osolte a položte do pekáčku, nebo zapékací misky.
  2. Pórek, oloupaný česnek a čekanku nakrájejte na malé kousky a pstruha posypte.
  3. Pstruha zalijte vínem a na rybu položte plátky másla.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
  5. Podávejte s plátky citrónu, ozdobené petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pstruh s čekankou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat