50min
20min příprava
30min vaření
290 kJ
energetická hodnota na 100g
135 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky5g sacharidy4g bílkoviny
Pstruh pečený v troubě na bílém víně s čekankou a pórkem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 ks
pstruha
- přibližně 1,2 kg
1 ks
čekanky
1 ks
citrónu
1 ks
pórku
- bílá část
200 ml
suchého bílého vína
2 stroužky
česneku
5 snítek
petrželky
20 g
másla
- nakrájené na tenké plátky
2 špetky
soli
Postup přípravy
Omytého pstruha osolte a položte do pekáčku, nebo zapékací misky.
Pórek, oloupaný česnek a čekanku nakrájejte na malé kousky a pstruha posypte.
Pstruha zalijte vínem a na rybu položte plátky másla.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut.
Podávejte s plátky citrónu, ozdobené petrželkou.