Prostreno.cz

Treska na másle s tymiánem

Ryby jsou zdravé a neměly by chybět na našem stole, treska na másle s tymiánem je velmi jednoduchý a rychlý recept na přípravu ryby.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 735 kJ / 175 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 porce filé tresky
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 špetka soli a pepře

Postup přípravy

  1. Omyté filety osušte papírovou utěrkou, osolte, opepřete a uložte do zapékací misky.
  2. Posypte lístky tymiánu a přelijte rozpuštěným máslem.
  3. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 - 35 minut, podle velikosti filé, upečené filé pokapejte citronovou šťávou.

TIP:

Ryby můžete připravit i na grilu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,80g
  • Sacharidy:

    33,90g
    • Cukry:

      3,80g
  • Tuky:

    83,40g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 175 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená treska s koprem

(16 hlasů)
40min
452 kJ

Špíz z lososa a tresky

(16 hlasů)
40min
405 kJ

Pstruh s čekankou

(12 hlasů)
50min
316 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska na másle s tymiánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat