Prostreno.cz

Borůvkový koláč s drobenkou

Česká borůvková klasika.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 10min

    30min příprava

    40min vaření

  • 1059 kJ / 253 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy38g
tuky8g

Ingredience na

  • 1/2-3/4 l borůvek
  • 400 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru krupice
  • 2 ks vajec
  • 300 ml bílého jogurtu
  • 1 ks kypřícího prášeku do pečiva
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 100 g másla
  • 4-7 lžíce mléka
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypáni plechu
  • Na posypání
  • 160 g hrubé mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g másla
  • Na vymazání
  • 1 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

  1. Máslo na těsto rozpusťte a nechte zchladnout.
  2. V misce připravte drobenku - promíchejte mouku s cukrem, přidejte 80g rozkrájeného změklého másla a pomocí prstů rychle vypracujte drobenku.
  3. Plech vymažte olejem a vysypte hrubou moukou.
  4. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, vanilkový cukr a promíchejte Přidejte mokré přísady, jogurt, vejce, rozpuštěné zchladlé máslo a podle potřeby po lžících přidávejte mléko, každá mouka saje jinak a jogurty mají různou konzistenci, někdy stačí přidat 4 lžíce, jindy musíte množství zvýšit. Vše dobře vymíchejte.
  5. Těsto rozetřete na celou plochu plechu, posypte borůvkami a drobenkou.
  6. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 35 - 40 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Borůvkový koláč s drobenkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat