Prostreno.cz

Francouzský jablkový koláč

Mezi klasickými francouzskými sladkostmi má čestné místo obrácený koláč tarte Tatin.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 782 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy26g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Dortovou formu vymažte tukem a na dno rovnoměrně rozložte plátky jablek, posypte je mandlemi.
  3. Do velké mísy rozklepněte vejce, přilijte mléko, vanilkový extrakt, máslo a dobře vymíchejte.
  4. Postupně přidávejte prosetou mouku, prášek do pečiva, cukr a důkladně promíchejte.
  5. Těsto vlijte do formy na jablka.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 40 minut.
  7. Pak nechte 10 minut zchladnout a vyklopte koláč na servírovací talíř.
  8. Podávejte teplý, nebo vlažný.

TIP:

Cukr můžete nechat předem rozpustit v rendlíku: 2 lžíce másla + cukr zahřejte a míchejte, až se cukr rozpustí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,90g
  • Sacharidy:

    274,76g
    • Cukry:

      129,00g
  • Tuky:

    147,10g
  • Vláknina:

    15,80g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Mrkvový dezert

(26 hlasů)
30min
427 kJ

Dezert s rebarborou

(23 hlasů)
1h a 5min
490 kJ

Jablečný dezert s rebarborou

(25 hlasů)
40min
636 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Francouzský jablkový koláč

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat