Prostreno.cz

Francouzský jablkový koláč

Mezi klasickými francouzskými sladkostmi má čestné místo obrácený koláč tarte Tatin.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 808 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy26g
tuky8g

Ingredience na

  • 4-6 ks jablek
  • 6 lžic změklého másla
  • 150 g hnědého cukru
  • 40 g mandlových lupínků
  • 1 ks vejce
  • 125 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g hladké mouky
  • 1.5 lžičky kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Dortovou formu vymažte tukem a na dno rovnoměrně rozložte plátky jablek, posypte je mandlemi.
  3. Do velké mísy rozklepněte vejce, přilijte mléko, vanilkový extrakt, máslo a dobře vymíchejte.
  4. Postupně přidávejte prosetou mouku, prášek do pečiva, cukr a důkladně promíchejte.
  5. Těsto vlijte do formy na jablka.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 40 minut.
  7. Pak nechte 10 minut zchladnout a vyklopte koláč na servírovací talíř.
  8. Podávejte teplý, nebo vlažný.

TIP:

Cukr můžete nechat předem rozpustit v rendlíku: 2 lžíce másla + cukr zahřejte a míchejte, až se cukr rozpustí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Francouzský jablkový koláč

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat