Prostreno.cz

Candát s fenyklovým salátem

Porce candáta na tymiánu s křupavým fenyklovým salátem.

Ohodnotit
(29 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 627 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 porce candáta á 150-180 g
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 snítky tymiánu
  • 1/2 ks bio citronu - nastrouhaná kůra a šťáva
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na posypání
  • 2 lžíce petrželky - nasekané
  • Na salát
  • 2 ks fenyklu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce kaparů - nasekaných

Postup přípravy

  1. Jako první si připravte salát: Očištěný fenykl nakrájejte na tenké proužky a dejte do misky.
  2. V misce prošlehejte olej, cukr, citronovou šťávu a nasekané kapary.
  3. Směs přidejte k fenyklu a promíchejte. Salát dejte vychladit.
  4. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.
  5. Porce ryby osolte,opepřete a opečte z obou stran na rozehřátém oleji s máslem do kterého přidejte snítky tymiánu a nasekaný česnek.
  6. Hotové porce ryby pokapejte citronovou šťávou, posypte citronovou kůrou a podávejte s fenyklovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,30g
  • Sacharidy:

    199,90g
    • Cukry:

      106,80g
  • Tuky:

    283,58g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Mořský vlk se zeleninou

(14 hlasů)
1h a 20min
524 kJ

Rybí kari s houbami

(28 hlasů)
45min
592 kJ

Tilapie na oreganu

(20 hlasů)
40min
756 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Candát s fenyklovým salátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat