Prostreno.cz

Candát s fenyklovým salátem

Porce candáta na tymiánu s křupavým fenyklovým salátem.

Ohodnotit
(27 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 659 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 porce candáta á 150-180 g
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 snítky tymiánu
  • 1/2 ks bio citronu - nastrouhaná kůra a šťáva
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na posypání
  • 2 lžíce petrželky - nasekané
  • Na salát
  • 2 ks fenyklu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce kaparů - nasekaných

Postup přípravy

  1. Jako první si připravte salát: Očištěný fenykl nakrájejte na tenké proužky a dejte do misky.
  2. V misce prošlehejte olej, cukr, citronovou šťávu a nasekané kapary.
  3. Směs přidejte k fenyklu a promíchejte. Salát dejte vychladit.
  4. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.
  5. Porce ryby osolte,opepřete a opečte z obou stran na rozehřátém oleji s máslem do kterého přidejte snítky tymiánu a nasekaný česnek.
  6. Hotové porce ryby pokapejte citronovou šťávou, posypte citronovou kůrou a podávejte s fenyklovým salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Candát s fenyklovým salátem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat