35min
20min příprava
15min vaření
636 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:12g tuky3g sacharidy7g bílkoviny
Porce candáta na tymiánu s křupavým fenyklovým salátem.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 porce
candáta á 150-180 g
1 stroužek
česneku
4 lžíce
řepkového oleje
1 lžíce
másla
3 snítky
tymiánu
1/2 ks
bio citronu
- nastrouhaná kůra a šťáva
3 špetky
soli a pepře
Na posypání
2 lžíce
petrželky
- nasekané
Na salát
2 ks
fenyklu
2 lžíce
citronové šťávy
1 lžička
cukru
3 lžíce
řepkového oleje
2 lžíce
kaparů
- nasekaných
Postup přípravy
Jako první si připravte salát: Očištěný fenykl nakrájejte na tenké proužky a dejte do misky.
V misce prošlehejte olej, cukr, citronovou šťávu a nasekané kapary.
Směs přidejte k fenyklu a promíchejte. Salát dejte vychladit.
Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.
Porce ryby osolte,opepřete a opečte z obou stran na rozehřátém oleji s máslem do kterého přidejte snítky tymiánu a nasekaný česnek.
Hotové porce ryby pokapejte citronovou šťávou, posypte citronovou kůrou a podávejte s fenyklovým salátem.