Prostreno.cz

Mořský vlk se zeleninou

Ryba dušená v troubě s restovanou zeleninou.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 porce mořského vlka - nebo jiné ryby
  • 3 špetky soli a pepře
  • 8 lístků čerstvé máty - nasekané
  • 1 - 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • Na ozdobu
  • 8 lístků máty
  • Na přílohu
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks cukety
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 150 g cherry rajčat
  • 1/2 ks citrónu - kůra a šťáva
  • Na vymazání
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Pekáček vymažte olejem, do pekáčku uložte porce ryby, osolte je, opepřete a pečte přibližně 20 - 30 minut, podle velikosti porcí.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a 2 lžíce másla, přidejte cibuli nakrájenou na plátky a restujte 3 minuty.
  4. Přidejte cuketu nakrájenou na plátky a míchejte 5 minut.
  5. Vmíchejte scezenou,okapanou kukuřici, rajčata překrojená na polovinu, citronovou šťávu a kůru, osolte, opepřete podle chuti a duste 5 minut.
  6. Odstraňte z tepla a vmíchejte čerstvé nasekanou mátu.
  7. Rybu podávejte se zeleninou, jemně pokapanou olivovým olejem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mořský vlk se zeleninou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat