Prostreno.cz

Omáčka z Portského vína

Velmi snadná omáčka z portského vína je natolik univerzální, že ji můžete podávat k jakémkoli druhu masa i k rybám.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 630 kJ / 150 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 100 ml silného telecího vývaru
  • 500 ml portského vína
  • 80 ml suchého červeného vína - Cabernet
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 6 lžic studeného másla
  • 2 špetky soli - podle chuti
  • 2 špetky pepře - podle chuti

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte všechny suroviny kromě másla, solí a pepře.
  2. Vařte na velmi mírném ohni, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  3. Sundejte z ohně a do omáčky vmíchejte nakrájené, studené máslo. Podle chuti osolte a opepřete.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,80g
  • Sacharidy:

    78,80g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    85,40g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 150 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní dip s rajčaty a slaninou

(22 hlasů)
40min
1164 kJ

Medová grilovací omáčka

(15 hlasů)
30min
742 kJ

Brusinkové chutney

(16 hlasů)
30min
657 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka z Portského vína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat