Prostreno.cz

Dušené maso s kari omáčkou

Pro přípravu tohoto receptu můžete použít jakýkoli druh masa, záleží na vaši chuti.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 40min

    20min příprava

    1h a 20min vaření

  • 421 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g masa - vepřové, hovězí nebo kuřecí
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks velké mrkve
  • 2 ks brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 lžička medu
  • 3 špetky soli - podle chuti
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kari koření

Postup přípravy

  1. Oloupanou mrkev nakrájejte na kostky, česnek nakrájejte na plátky, cibuli nakrájejte na tenké plátky, maso nakrájejte na větší kostky, na 3 lžících oleje vše orestujte.
  2. Přidejte 750 ml vývaru a vařte přibližně 45 minut až 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Záleží, jaký druh masa použijete.
  3. Mouku promíchejte s kari kořením.
  4. Na 2 lžících oleje a 1 lžíci másla připravte jíšku z hladké mouky, zalijte 250 ml vývaru a prošlehejte, aby v jíšce nebyly hrudky.
  5. K měkkému masu přidejte dobře omyté, na silné plátky nakrájené brambory, připravenou jíšku, lžičku medu a vařte, až změknou brambory. Podle potřeby dochuťte solí.
  6. Nejvhodnější příloha je rýže.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené maso s kari omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat