Prostreno.cz

Rajčatová omáčka

Pikantní domácí omáčka vhodná k těstovinám,k přípravě polévky, nebo na pizzu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    25min příprava

    40min vaření

  • 193 kJ / 46 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 2.5 kg zralých rajčat
  • 2 ks šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky soli
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 3 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  1. Rajčata spařte vařící vodou a oloupejte je.
  2. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, jemně nakrájenou chilli papričku bez semínek, koření a přibližně minutu míchejte.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, cukr, lístky rozmarýnu a ocet balsamico. Duste na mírném ohni 30 minut, pokud je třeba přidejte malé množství vody.
  4. Horkou omáčku dejte do skleniček a zavíčkujte.
  5. Pokud chcete, můžete omáčku rozmixovat.
  6. Omáčka vydrží v lednici až 2 týdny.

TIP:

Omáčku můžete sterilizovat, nebo zmrazit.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rajčatová omáčka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat