Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Rajčatová omáčka

lanvin
11hlasů
Hodnotit

1h a 5min

25min příprava

40min vaření

193 kJ

energetická hodnota na 100g

55 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky8g sacharidy1g bílkoviny

Pikantní domácí omáčka vhodná k těstovinám,k přípravě polévky, nebo na pizzu.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 2.5 kg zralých rajčat
  • 2 ks šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky mleté uzené papriky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžičky soli
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 3 lžíce octa balsamico

Postup přípravy

  • Rajčata spařte vařící vodou a oloupejte je.
  • V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte nasekaný česnek, jemně nakrájenou chilli papričku bez semínek, koření a přibližně minutu míchejte.
  • Přidejte nakrájená rajčata, cukr, lístky rozmarýnu a ocet balsamico. Duste na mírném ohni 30 minut, pokud je třeba přidejte malé množství vody.
  • Horkou omáčku dejte do skleniček a zavíčkujte.
  • Pokud chcete, můžete omáčku rozmixovat.
  • Omáčka vydrží v lednici až 2 týdny.
TIP:

Omáčku můžete sterilizovat, nebo zmrazit.

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

Vepřová pečeně s paprikou a cuketami

1 hlas
1h a 30min 533kJ 300 Kč
Polévka s mletým masem

Polévka s mletým masem

1 hlas
1h a 10min 362kJ 99 Kč

Podobné recepty

Studená křenová omáčka

Studená křenová omáčka

20 hlasů
15min 1353 kJ 45 Kč
Česnekový dresink

Česnekový dresink

16 hlasů
20min 1449 kJ 55 Kč
Pikantní dip s rajčaty a slaninou

Pikantní dip s rajčaty a slaninou

22 hlasů
40min 1180 kJ 65 Kč
Pesto s čedarem

Pesto s čedarem

15 hlasů
20min 2243 kJ 65 Kč
Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

10 hlasů
1h a 5min 392 kJ 85 Kč
Medová grilovací omáčka

Medová grilovací omáčka

14 hlasů
30min 769 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření