Prostreno.cz

Vaječné "houby"

Pro koledníky a nejen pro ně.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 25min

    20min příprava

    5min vaření

  • 528 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy1g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Křepelčí vejce vařte v mírně osolené vodě zvolna 5 minut, pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
  2. Rajčata překrojte napůl a odeberte jen malinké množství dužiny, aby vznikl klobouček. Talíř posypte koprem a rozložte na talíř vejce.
  3. Na každé vajíčko dejte klobouček z rajčete. Můžete posypat hrubou solí, případně udělat majonézou puntíky.

TIP:

Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími asi 4-5 krát menší, předčí je však vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa, hořčíku, vápníku, fosforu, zinku, mědi a vitamínů 81, 82, 86, dále velmi nízkou hladinou cholesterolu. Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny, minerální látky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,83g
  • Sacharidy:

    9,47g
    • Cukry:

      2,20g
  • Tuky:

    9,93g
  • Vláknina:

    2,10g

Aktivita pro spálení: 126 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Vaječná pomazánka

(27 hlasů)
10min
1051 kJ

Vaječná pomazánka se šunkou

(19 hlasů)
30min
650 kJ

Vaječná pomazánka

(16 hlasů)
25min
720 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vaječné "houby"

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat