Prostreno.cz

Dýňové nočky

Trošku delší příprava, ale výsledek velmi chutný.

Ohodnotit
(15 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    35min příprava

    50min vaření

  • 1009 kJ / 241 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky14g

Ingredience na

  • 250 g dýně hokaido
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g vařených brambor
  • 60 g sýra ricotta
  • 80 g hladké mouky
  • 4 ks žloutků
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 150 g strouhaného parmezánu
  • 1 ks cibule
  • 120 ml 33% smetany
  • 50 g másla
  • 2 lístky šalvěje

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájejte na měsíčky, vydlabejte semínka.
  2. Vnitřek potřete olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem.
  3. Dýni položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  4. Do mísy propasírujte uvařené brambory a tři čtvrtiny upečené dýně bez slupky.
  5. Přidejte mouku, 4 žloutky, ricottu, sůl a muškátový oříšek (možná budete potřebovat víc mouky, záleží na její kvalitě).
  6. Připravte těsto,ze kterého vyválejte váleček, který nakrájejte na přibližně 3 - 4 cm špalíčky, na každý špalíček zlehka přitiskněte vidličku, aby zanechala otisk.
  7. Špalíčky uvařte ve vroucí, osolené vodě.
  8. Cibuli nakrájejte a nechte zesklovatět na másle.
  9. K cibuli přidejte zbylou, oloupanou dýni, kterou rozmačkejte vidličkou, 2 nasekané lístky šalvěje, smetanu a vařte 10 minut.
  10. Omáčku můžete rozmixovat, ale není to nutné, podle chuti osolte a opepřete.
  11. Podávejte posypané parmazánem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňové nočky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat