Prostreno.cz

Jehněčí kotlík

Pomalu dušená jehněčí kýta s růžičkovou kapustou.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 12h a 0min

    10h a 0min příprava

    2h a 0min vaření

  • 570 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy11g
tuky7g

Ingredience na

  • 600 g jehněčí kýty
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 ks brambor
  • 12 ks růžičkové kapusty
  • 3 špetky soli
  • 1 a 1/2 lžíce octa balsamico
  • Na marinádu
  • 80 ml oleje
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 stroužků česneku - jemně nasekaného
  • 2 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky a dejte do uzavíratelné misky. Igredience na marinádu promíchejte a maso zalijte. Maso nechte přes noc marinovat.
  2. Maso bez marinády dejte do kastrolu, nebo pekáčku, přidejte vývar a přikryté duste v troubě předehřáté na 140°C 30 minut, pak ještě 90 minut při 100 °C.
  3. Půl hodiny před dokončením pečení přidejte k masu oloupané, na kostky nakrájené brambory, ocet balsamico a růžičkovou kapustu, podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,90g
  • Sacharidy:

    273,70g
    • Cukry:

      12,73g
  • Tuky:

    137,24g
  • Vláknina:

    111,00g

Aktivita pro spálení: 136 kcal

17

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kari

(16 hlasů)
1h a 50min
749 kJ

Plněná jehněčí plec

(14 hlasů)
1h a 55min
1319 kJ

Pečené jehněčí karé

(14 hlasů)
60min
1219 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat