Prostreno.cz

Jehněčí kari

Pod názvem kari si představíme hlavně sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla.

06.02.2015 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

568 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte olej a jehněčí maso orestujte ve 2 dávkách, vždy 4 - 5 minut, orestované maso dejte na talíř.
  3. Na stejné pánvi orestujte na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidejte kari pastu a míchejte 1 až 2 minuty.
  4. Vložte zpět jehněčí maso, přidejte 1 hrnek vody, snižte teplotu a vařte přikryté 40 minut.
  5. Maso odkryjte, přidejte nakrájenou citronovou trávu, na kostičky nakrájená rajčata a duste dalších 30 minut, nebo dokud jehněčí maso nezměkne.
  6. Vmíchejte hrubě nasekaný špenát a vařte odkryté 2 až 3 minuty.
  7. Dochuťte solí a pepřem.
  8. Podávejte s rýží, posypané praženými mandlemi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,83 g
  • Sacharidy:

    183,10 g
    • Cukry:

      13,00 g
  • Tuky:

    187,68 g
  • Vláknina:

    74,00 g

Aktivita pro spálení:

135 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí na kardamomu

(9 hlasů)
2h a 20min
681 kJ

Jehněčí kotletky v mátovém kabátku

(11 hlasů)
50min
427 kJ

Marinované jehněčí kotletky

(11 hlasů)
1h a 45min
908 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kari

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba