Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí kari

lanvin
16hlasů
Hodnotit

1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

526 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:10g tuky3g sacharidy6g bílkoviny

Pod názvem kari si představíme hlavně sáček s kořením. Ve skutečnosti se tak nazývá sama úprava jídla.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 750 g jehněčího masa - plec nebo kýta
  • 2 ks cibule
  • 3 lžíce kari pasty Korma
  • 400 g rajčat
  • 250 g baby špenátu
  • 1 stonek citronové trávy
  • 60 ml oleje
  • 3 špetky soli a pepře
  • Na posypání
  • 50 g pražených plátků mandlí

Postup přípravy

  • Maso nakrájejte na kostky.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej a jehněčí maso orestujte ve 2 dávkách, vždy 4 - 5 minut, orestované maso dejte na talíř.
  • Na stejné pánvi orestujte na tenké plátky nakrájenou cibuli, přidejte kari pastu a míchejte 1 až 2 minuty.
  • Vložte zpět jehněčí maso, přidejte 1 hrnek vody, snižte teplotu a vařte přikryté 40 minut.
  • Maso odkryjte, přidejte nakrájenou citronovou trávu, na kostičky nakrájená rajčata a duste dalších 30 minut, nebo dokud jehněčí maso nezměkne.
  • Vmíchejte hrubě nasekaný špenát a vařte odkryté 2 až 3 minuty.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s rýží, posypané praženými mandlemi.
Kokosová rýže s mangem

Kokosová rýže s mangem

3 hlasy
55min 543kJ 170 Kč
Ryba pečená na másle s česnekem

Ryba pečená na másle s česnekem

5 hlasů
30min 824kJ 140 Kč

Podobné recepty

Jehněčí na kardamomu

Jehněčí na kardamomu

9 hlasů
2h a 20min 542 kJ 420 Kč
Jehněčí kotletky v mátovém kabátku

Jehněčí kotletky v mátovém kabátku

11 hlasů
50min 948 kJ 190 Kč
Marinované jehněčí kotletky

Marinované jehněčí kotletky

11 hlasů
1h a 45min 845 kJ 345 Kč
Skopový guláš se zeleninou

Skopový guláš se zeleninou

15 hlasů
2h a 20min 286 kJ 210 Kč
Jehněčí v bylinkách

Jehněčí v bylinkách

11 hlasů
45min 708 kJ 240 Kč
Jehněčí kotletky z grilu

Jehněčí kotletky z grilu

10 hlasů
50min 550 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření