Prostreno.cz

Plněná jehněčí plec

Jehněčí plněné rýží a sušeným ovocem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 1319 kJ / 315 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy26g
tuky16g

Ingredience na

  • 1,5 kg jehněčí plece, nebo kýty
  • 1 a 1/2 šálku vařené rýže basmati
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1/4 šálku jemně nasekaných datlí
  • 1/4 šálku sušených meruněk - jemně nasekaných
  • 3 ks vypeckovaných sušených švestek - jemně nasekané
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 šálku loupaných mandlí - hrubě mletých
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžíce marockého koření
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Z masa připravte plát k plnění a maso jemně osolte.
  3. Ve velké míse smíchejte rýži, máslo a všechny zbývající přísady s výjimkou oleje a marockého koření, dobře promíchejte.
  4. Nádivkou potřete maso, zarolujte a ovažte potravinářským provázkem.
  5. Maso potřete olejem a do masa důkladně vetřete marocké koření, roládu dejte do pekáčku, podlijte vodou a pečte přikryté přibližně 1 a ½ hodiny.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,00g
  • Sacharidy:

    382,30g
    • Cukry:

      160,80g
  • Tuky:

    257,40g
  • Vláknina:

    83,80g

Aktivita pro spálení: 315 kcal

39

minut jízdy na kole

30

minut běhu

94

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí v bylinkách

(11 hlasů)
45min
1043 kJ

Jehněčí kotletky z grilu

(11 hlasů)
50min
808 kJ

Jehněčí kotletky s dijónskou hořčicí

(10 hlasů)
35min
1050 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí plec

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat