Prostreno.cz

Pestrý zeleninový salát

Podzimní zeleninový salát.

Ohodnotit
(29 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

    0min vaření

  • 489 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na

  • 400 g zelených fazolových lusků - konzervovaných
  • 300 g bílých fazolí - konzervovaných
  • 300 g červených fazolí - konzervovaných
  • 200 g cizrny, nebo kukuřice - konzervované
  • 150 g sterilované barevné papriky
  • 1-2 stonku řapíkatého celeru
  • 1 ks bílé cibule
  • Na zálivku
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 60 ml extra panenského oleje
  • 1 lžička pískového cukru
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Fazole a cizrnu sceďte, opláchněte, nechte dobře okapat a dejte je do velké mísy.
  2. Přidejte na kroužky nakrájenou cibuli, okapané, nakrájené papriky a nakrájený řapíkatý celer.
  3. Ingredience na zálivku důkladně promíchejte, podle chuti osolte, opepřete a salát zalijte.
  4. Promíchejte a nechte alespoň půl hodiny v chladu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    38,90g
  • Sacharidy:

    216,30g
    • Cukry:

      117,80g
  • Tuky:

    120,87g
  • Vláknina:

    58,00g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Bramborový salát s olivami

(17 hlasů)
45min
486 kJ

Zelný salát

(24 hlasů)
30min
441 kJ

Okurkový salát s červenou cibulí

(27 hlasů)
20min
302 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pestrý zeleninový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat