Prostreno.cz

Dušená dýně s tymiánem

Dýňová příloha k masu, která se podává v asijské kuchyni.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 395 kJ / 94 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g očištěné dýně
  • 1 ks středně velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 špetky soli
  • 8 snítek čerstvého tymiánu
  • 450 ml polosladkého bílého vína
  • 250 ml kokosového krému (21% tuku )
  • 1 ks kokosového ořechu - dužina nakrájená na velké kousky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a dýni nakrájejte na kousky a nasypte do pekáčku.
  2. Vše osolte, posypte nasekaným česnekem, přidejte snítky tymiánu a podlijte vínem.
  3. Přikryjte a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 40 minut.
  4. Patnáct minut před dopečením dýni odkryjte a k dýni přidejte na velké kousky nasekaný kokos a kokosový krém.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušená dýně s tymiánem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat