Prostreno.cz

Bezmasé karbanátky

Karbanátky nemusí být každopádně masové, vyzkoušejte z cizrny a quinoi.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 1145 kJ / 273 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy38g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 ks červené cibule - středně velká
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 500 g konzervované cizrny
  • 150 g vařené quinoi
  • 1 ks menší červené papriky
  • 1 ks vejce
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru nebo petrželky
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 špetky soli
  • Na obalení
  • 100 g hladké mouky
  • Na smažení
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. V pánvi na lžíci oleje orestujte nakrájenou cibuli a česnek, nechte vychladnout.
  2. Papriku nakrájejte na malé kostičky, koriandr, nebo petrželku nasekejte na drobno.
  3. V kuchyňském robotu rozmixujte scezenou, propláchnutou cizrnu, NE na kaši! Pak cizrnu dejte do mísy.
  4. Přidejte všechny zbývající ingredience, včetně cibule a česneku, podle chuti osolte a promíchejte.
  5. Pokud chcete mít karbanátky pikantnější, přidejte pár kapek chilli omáčky.
  6. Ze směsi tvarujte menší karbanátky, které obalte v hladké mouce a opečte je na oleji.

TIP:

Pokud nechcete použít cizrnu z plechovky, uvařte si ji doma.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bezmasé karbanátky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat