Prostreno.cz

Hovězí závitky

Hovězí závitky dušené se sušenými švestkami a cibulí.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 529 kJ / 126 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 6 ks hovězích plátků
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3/4 hrnku strouhanky
  • 100 g másla
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 ks citronu - nastrouhané kůry
  • 2 ks cibule
  • 100 g sušených švestek
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 3 lžíce worcestrové omáčky
  • 10 lístků šalvěje
  • 2 - 3 lžíce instantní jíšky - nebo hladká mouka

Postup přípravy

  1. Smíchejte strouhanku, máslo, tymián, oregano a citrónovou kůru.
  2. Plátky masa naklepejte, osolte, opepřete a potřete náplní.
  3. Maso zarolujte a sepněte párátkem.
  4. Do pekáčku nasypte oloupanou, nakrájenou cibuli, nasekané švestky, na cibuli uložte maso a přidejte lístky šalvěje.
  5. V teplém vývaru rozmíchejte rybízovou marmeládu, worcestrovou omáčku a maso zalijte.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně hodinu a půl, nebo až je maso měkké.
  7. Omáčku z masa zahustěte instantní jíškou, nebo hladkou moukou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí závitky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat