Prostreno.cz

Tofu čína

Oblíbené jídlo, ale tentokrát bez masa.

Ohodnotit
(34 hlasů)
  • 25min

    0min příprava

    25min vaření

  • 436 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 balení Tofu uzené - Lze použít i normální.
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks pórku - menší
  • 4 stroužky česneku - nakrájený na plátky
  • 1 lžička másla
  • 1/2 balení rýže
  • 1 lžička sojové omáčky - podle chuti
  • 1 lžička koření dle chuti - kari, koření na čínu, chilli, pepř

Postup přípravy

  1. Na rozpálené pánvi s máslem orestujte česnek. Přidejte papriky a přibližně minutku restujte, poté přilejte trošku zeleninového vývaru, případně vody.
  2. Když jsou papriky lehce změklé přidejte nakrájený pórek (v případe potřeby přilejte vývar nebo vodu). Když je zelenina měkká přidejte tofu a sojovou omáčku. Vše promíchejte a přibližně 5 minut restujte, aby se tofu prohřálo.
  3. Podávejte na kopečku rýže. Na dochucení lze použít Sriracha.

TIP:

Pokud se rozhodnete použít normální tofu a nejste na jeho chuť zvyklí doporučuji ho naložit na chvilku do sojové omáčky a koření, poté omáčku už nepřidávat, mohlo by se stát že by to bylo příliš slané.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    43,10g
  • Sacharidy:

    151,20g
    • Cukry:

      11,90g
  • Tuky:

    88,08g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 104 kcal

13

minut jízdy na kole

9

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaný sýr tofu

(14 hlasů)
35min
862 kJ

Tofu se zeleninou

(7 hlasů)
35min
449 kJ

Tofu s brokolicí

(7 hlasů)
45min
289 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

verrca
14.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Tofu čína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat