25min
0min příprava
25min vaření
343 kJ
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:1g tuky14g sacharidy5g bílkoviny
Oblíbené jídlo, ale tentokrát bez masa.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
1 balení
Tofu uzené
- Lze použít i normální.
1 ks
zelené papriky
1 ks
žluté papriky
1 ks
červené papriky
1 ks
pórku
- menší
4 stroužky
česneku
- nakrájený na plátky
1 lžička
másla
1/2 balení
rýže
1 lžička
sojové omáčky
- podle chuti
1 lžička
koření dle chuti
- kari, koření na čínu, chilli, pepř
Postup přípravy
Na rozpálené pánvi s máslem orestujte česnek. Přidejte papriky a přibližně minutku restujte, poté přilejte trošku zeleninového vývaru, případně vody.
Když jsou papriky lehce změklé přidejte nakrájený pórek (v případe potřeby přilejte vývar nebo vodu). Když je zelenina měkká přidejte tofu a sojovou omáčku. Vše promíchejte a přibližně 5 minut restujte, aby se tofu prohřálo.
Podávejte na kopečku rýže. Na dochucení lze použít Sriracha.
TIP:
Pokud se rozhodnete použít normální tofu a nejste na jeho chuť zvyklí doporučuji ho naložit na chvilku do sojové omáčky a koření, poté omáčku už nepřidávat, mohlo by se stát že by to bylo příliš slané.