Prostreno.cz

Karamelová bábovka

Jednoduché a chutné.

  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1141 kJ / 272 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy30g
tuky11g

Ingredience na

  • 8 ks vajec
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 g tuku na pečení
  • 1 sáček skořicového cukru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček karamelového pudinkového prášku
  • 1/4 ks citrónu - strouhaná kůra
  • 380 g hladké mouky
  • 150 g červeného rybízu
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 1 ks jablka
  • Na vymazání
  • tuk a hrubá mouka

Postup přípravy

  1. Všechna vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a poloviny krupicového cukru vyšleháme pevný sníh.
  2. Změklý tuk nakrájíme do mísy a vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Po jednom zapracujeme žloutky. Pak přidáme skořicový cukr, tekutou smetanu, pudinkový prášek, strouhanou citronovou kůru a mouku. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  3. Rybíz opláchneme. Kuličky otrháme od třapin a promícháme se lžící hrubé mouky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky, které společně s rybízem vmícháme do těsta.
  4. Formu na bábovku pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji těstem a vložíme do předehřáté trouby. Bábovku pečeme při 160 °C přibližně 45 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karamelová bábovka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat