Prostreno.cz

Bramborová bábovka

Zbyly vám vařené brambory? Upečte si bábovku!

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 20min

    30min příprava

    50min vaření

  • 1217 kJ / 290 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy45g
tuky9g

Ingredience na

  • 250 g vařených brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 150 g pískového cukru
  • 60 g másla
  • 2 ks vajec
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžíce strouhané citrónové kůry
  • Na ozdobu
  • 1 sáček citrónové polevy

Postup přípravy

  1. Máslo s moučkovým cukrem a žloutky důkladně utřete do pěny.
  2. Do této hmoty postupně přidávejte jemně nastrouhané vařené brambory, mouku prosetou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nastrouhanou citrónovou kůru.
  3. Na závěr přidejte tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  4. Těsto dejte do tukem vymazané a krupicí vysypané formy a v troubě pečte při 180 °C přibližně 45-50 minut.
  5. Vychladlou bábovku ozdobte polevou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborová bábovka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat