Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Ryba pošírovaná v bílém víně

Mikeš
15hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

257 kJ

energetická hodnota na 100g

260 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky1g sacharidy9g bílkoviny

Ryba v bílém víně s červenou paprikou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg mraženého rybího filé - nebo chlazená či čerstvá ryba
  • 500 ml bílého vína
  • 2 ks červené papriky
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  • Rybu opláchněte, osušte a nakrájejte na přibližně 6 cm široké plátky.
  • Ve velké pánvi (nebo woku) smíchejte víno, na kostičky pokrájenou papriku, kajenský pepř, drcený česnek a přiveďte k varu.
  • Snižte teplotu a duste za občasného míchání 5 minut.
  • Přidejte osolené porce ryby, přikryjte a duste na mírném ohni přibližně 12 minut.
  • Ryby vyndejte a dejte je na servírovací talíř.
  • Papriky vyndejte děrovanou lžící a nasypte je na ryby.
TIP:

POŠIROVÁNÍ = mírné vaření v kapalině, udržované na teplotě těsně pod bodem varu (90 - 95 °C), kdy se povrch kapaliny začíná jen neznatelně čeřit. Někdy se tomu říká "utajený var".

Brokolicový salát s červenou cibulí

Brokolicový salát s červenou cibulí

1 hlas
40min 469kJ 90 Kč
Kuřecí prsa s kukuřicí

Kuřecí prsa s kukuřicí

1 hlas
1h a 20min 683kJ 190 Kč

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

28 hlasů
55min 820 kJ 95 Kč
Špízy ze pstruha

Špízy ze pstruha

31 hlasů
2h a 40min 268 kJ 120 Kč
Ryba pečená s pórkem

Ryba pečená s pórkem

13 hlasů
50min 785 kJ 210 Kč
Pečený mořský vlk

Pečený mořský vlk

14 hlasů
55min 386 kJ 300 Kč
Treska se zeleným chřestem

Treska se zeleným chřestem

17 hlasů
45min 264 kJ 220 Kč
Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

21 hlasů
40min 820 kJ 260 Kč

Články nejen o vaření