Prostreno.cz

Špízy ze pstruha

Velmi chutné a zdravé filé ze pstruha v kombinaci s pórkem.

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 2h a 40min

    2h a 20min příprava

    20min vaření

  • 267 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy2g
tuky4g

Ingredience na

  • 800 g filé ze pstruha
  • 1 ks pórku
  • 8 ks bambusových špejlí
  • Na marinádu
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru - nastrouhaného
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička sambal oelek - směs koření

Postup přípravy

  1. Suroviny na marinádu smíchejte dohromady.
  2. Filé nakrájejte na stejně velké kousky, pórek nakrájejte na silnější plátky.
  3. Filé ze pstruha a pórek vložte do marinády, lehce promíchejte a nechte marinovat po dobu dvou hodin v chladničce.
  4. Předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Na špejle střídavě navlečte rybu a pórek.
  6. Špízy uložte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě 15 - 20 minut.
  7. Podávejte s rýží a zeleninou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    21,90g
  • Sacharidy:

    146,10g
    • Cukry:

      107,00g
  • Tuky:

    103,00g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 63 kcal

7

minut jízdy na kole

6

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

(29 hlasů)
35min
627 kJ

Grilovaná ryba s pomerančem

(17 hlasů)
45min
834 kJ

Rybí filé na mandlích

(20 hlasů)
35min
1039 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špízy ze pstruha

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat