Prostreno.cz

Polévka z pečené řepy

Polévka z pečené červené řepy s fenyklem a jablkem.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 169 kJ / 40 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 4 ks středně velké řepy
  • 1 ks velké cibule
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks jablka
  • 1,2 l zeleninového vývaru - nebo vody
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře
  • 100 ml vody
  • Na ozdobu
  • 6 lžic řeckého jogurtu
  • 6 snítek natě fenyklu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Kartáčkem očištěnou řepu překrojte na poloviny a položte řeznou stranou na vyšší plech, vyložený pečícím papírem, neoloupanou cibuli rozkrojte na polovinu a přidejte k řepě, podlijte 100 ml vody, přikryjte alobalem a pečte přibližně 40 - 45 minut.
  3. V hrnci na oleji krátce orestuje očištěný, nakrájený fenykl, přidejte oloupané, na kostičky nakrájené jablko, zalijte vývarem, nebo vodou a vařte 10 minut.
  4. Řepu a cibuli oloupejte, nahrubo nasekejte a přidejte k fenyklu, polévku prohřejte.
  5. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  6. Podávejte s kopečkem řeckého jogurtu a snítkou natě fenyklu.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka z pečené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat