Prostreno.cz

Kapr na medu

Rybí maso potřené marinádou z medu, hořčice, worcestrové omáčky a rozpuštěného másla.

Ohodnotit
(19 hlasů)
sun
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 1074 kJ / 256 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy4g
tuky20g

Ingredience na

  • 4 porce kapra - á 180-200 g
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 6 lžic másla
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Porce kapra osolte a opepřete.
  2. Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcestrovou omáčkou, porce kapra marinádou potřete.
  3. Kapra uložte do máslem vymazaného pekáče, přelijte zbytkem marinády, zakryjte alobalem a dejte péci do trouby vyhřáté na 180 °C.
  4. Po 20 minutách odstraňte alobal, kapra přelijte vypečenou šťávou, případně podlijte trochou horké vody a dopečte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,80g
  • Sacharidy:

    169,60g
    • Cukry:

      90,80g
  • Tuky:

    183,35g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 256 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Ryba pečená s pórkem

(13 hlasů)
50min
787 kJ

Pečený mořský vlk

(14 hlasů)
55min
401 kJ

Treska se zeleným chřestem

(17 hlasů)
45min
256 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kapr na medu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat