Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kapr na medu

sun
18hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

1108 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:23g tuky3g sacharidy11g bílkoviny

Rybí maso potřené marinádou z medu, hořčice, worcestrové omáčky a rozpuštěného másla.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 porce kapra - á 180-200 g
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 6 lžic másla
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  • Porce kapra osolte a opepřete.
  • Rozpuštěné máslo smíchejte s medem, hořčicí a worcestrovou omáčkou, porce kapra marinádou potřete.
  • Kapra uložte do máslem vymazaného pekáče, přelijte zbytkem marinády, zakryjte alobalem a dejte péci do trouby vyhřáté na 180 °C.
  • Po 20 minutách odstraňte alobal, kapra přelijte vypečenou šťávou, případně podlijte trochou horké vody a dopečte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Ryba pečená s pórkem

Ryba pečená s pórkem

13 hlasů
50min 766 kJ 210 Kč
Pečený mořský vlk

Pečený mořský vlk

14 hlasů
55min 366 kJ 300 Kč
Treska se zeleným chřestem

Treska se zeleným chřestem

17 hlasů
45min 249 kJ 220 Kč
Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

Halibut s jemnou petrželovou zálivkou

21 hlasů
40min 811 kJ 260 Kč
Ryba se studenou omáčkou

Ryba se studenou omáčkou

21 hlasů
40min 584 kJ 150 Kč
Ryba pošírovaná v bílém víně

Ryba pošírovaná v bílém víně

15 hlasů
40min 252 kJ 260 Kč

Články nejen o vaření