Prostreno.cz

Pečený mořský vlk

Ryba pečená s medovou mrkví.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 385 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks mořského vlka - přibližně 600 - 800 g
  • 6 ks oloupaných mrkví
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 0,5 lžičky mletého koriandru
  • 1 špetka mletého nového koření
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce horké vody
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 4 špetky mletého pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Do omyté ryby vetřete důkladně sůl a pepř.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Oloupanou mrkev podélně rozřízněte a každou rozkrojte na proužky(hranolky), mrkev dejte do mísy a jemně ji osolte a opepřete.
  4. Do pekáčku položte rybu, kolem ryby rozprostřete mrkev a vše okořeňte drceným kmínem, novým kořením a mletým koriandrem.
  5. Rybu a mrkev pokapejte olejem a pečte v troubě přibližně 25 - 30 minut, podle velikosti ryby.
  6. V misce promíchejte citronovou šťávu s jednou lžíci horké vody a med.
  7. Rybu vyndejte, k mrkvi přidejte připravený med, promíchejte a dejte ještě na 5 minut do trouby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený mořský vlk

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat