Prostreno.cz

Treska se zeleným chřestem

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, vyzkoušejte rybu s chřestem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 264 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 ks filety tresky á 180g
  • 12 ks výhonků zeleného chřestu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky barevného pepře - hrubě mletého

Postup přípravy

  1. Tresku osolte a lehce opepřete nahrubo mletým barevným pepřem.
  2. Rybu opečte z obou stran na pánvi s olivovým olejem a máslem, pak přidejte 2 snítky tymiánu a celé stroužky česneku.
  3. Zastříkněte bílým vínem a 5 minut nechte dopéct v troubě rozehřáté na 180 °C.
  4. Chřest očistěte od zdřevnatělých částí a dejte na 4 minuty do horké, osolené vody, kterou držte těsně pod stupněm varu.
  5. Poté chřest vyjměte a krátce zchlaďte ve studené vodě s ledem.
  6. Rybu podávejte s chřestem a oblíbeným zeleninovým salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska se zeleným chřestem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat