Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Treska se zeleným chřestem

lanvin
17hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

248 kJ

energetická hodnota na 100g

220 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky3g sacharidy5g bílkoviny

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, vyzkoušejte rybu s chřestem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks filety tresky á 180g
  • 12 ks výhonků zeleného chřestu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky barevného pepře - hrubě mletého

Postup přípravy

  • Tresku osolte a lehce opepřete nahrubo mletým barevným pepřem.
  • Rybu opečte z obou stran na pánvi s olivovým olejem a máslem, pak přidejte 2 snítky tymiánu a celé stroužky česneku.
  • Zastříkněte bílým vínem a 5 minut nechte dopéct v troubě rozehřáté na 180 °C.
  • Chřest očistěte od zdřevnatělých částí a dejte na 4 minuty do horké, osolené vody, kterou držte těsně pod stupněm varu.
  • Poté chřest vyjměte a krátce zchlaďte ve studené vodě s ledem.
  • Rybu podávejte s chřestem a oblíbeným zeleninovým salátem.
Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

3 hlasy
40min 1430kJ 99 Kč
Žloutkové cukroví

Žloutkové cukroví

5 hlasů
1h a 15min 1740kJ 60 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

Candát s fenyklovým salátem

27 hlasů
35min 636 kJ 95 Kč
Ryba na zelenině

Ryba na zelenině

19 hlasů
50min 324 kJ 95 Kč
Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

37 hlasů
1h a 10min 1234 kJ 85 Kč
Treska s medovou glazurou

Treska s medovou glazurou

12 hlasů
50min 334 kJ 85 Kč
Ryba s pomerančovou kůrou

Ryba s pomerančovou kůrou

17 hlasů
45min 501 kJ 95 Kč
Losos s orestovaným česnekem

Losos s orestovaným česnekem

23 hlasů
40min 1195 kJ 170 Kč

Články nejen o vaření