Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Treska se zeleným chřestem

lanvin
17hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

264 kJ

energetická hodnota na 100g

220 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky3g sacharidy5g bílkoviny

Chřest má rozmanité využití. Jeho sezona je poměrně krátká, vyzkoušejte rybu s chřestem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks filety tresky á 180g
  • 12 ks výhonků zeleného chřestu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 100 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky barevného pepře - hrubě mletého

Postup přípravy

  • Tresku osolte a lehce opepřete nahrubo mletým barevným pepřem.
  • Rybu opečte z obou stran na pánvi s olivovým olejem a máslem, pak přidejte 2 snítky tymiánu a celé stroužky česneku.
  • Zastříkněte bílým vínem a 5 minut nechte dopéct v troubě rozehřáté na 180 °C.
  • Chřest očistěte od zdřevnatělých částí a dejte na 4 minuty do horké, osolené vody, kterou držte těsně pod stupněm varu.
  • Poté chřest vyjměte a krátce zchlaďte ve studené vodě s ledem.
  • Rybu podávejte s chřestem a oblíbeným zeleninovým salátem.
Ryba v mandlích

Ryba v mandlích

1h a 5min 451kJ 290 Kč
Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

55min 263kJ 70 Kč

Podobné recepty

Candát s fenyklovým salátem

Candát s fenyklovým salátem

27 hlasů
35min 687 kJ 95 Kč
Ryba na zelenině

Ryba na zelenině

19 hlasů
50min 327 kJ 95 Kč
Těstoviny s tuňákem

Těstoviny s tuňákem

37 hlasů
1h a 10min 1239 kJ 85 Kč
Treska s medovou glazurou

Treska s medovou glazurou

12 hlasů
50min 349 kJ 85 Kč
Ryba s pomerančovou kůrou

Ryba s pomerančovou kůrou

17 hlasů
45min 581 kJ 95 Kč
Losos s orestovaným česnekem

Losos s orestovaným česnekem

24 hlasů
40min 1224 kJ 170 Kč

Články nejen o vaření