Prostreno.cz

Chřest s jogurtovým přelivem

Křehké stonky chřestu přelité omáčkou je sama o sobě dokonalá kombinace.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 250 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky4g

Ingredience na

  • 200 ml bílého řeckého jogurtu
  • 2 špetky česnekového prášku
  • 2 špetky cibulového prášku
  • 4 špetky hrubě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 150 ml podmáslí
  • 0,5 svazku čerstvé pažitky
  • 600 g zeleného chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Ve středně velké míse vyšlehejte jogurt, česnekový prášek, cibulový prášek, pepř a sůl.
  2. Pomalu, za stálého šlehání přidejte podmáslí.
  3. Nakonec vmíchejte jemně nasekanou pažitku. Nechte v lednici uležet (nejlépe přes noc).
  4. Na plech vyložený pečící papírem rozložte očištěný chřest.
  5. Chřest pokapejte olivovým olejem, posypte solí a pepřem. Pečte 10 - 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
  6. Chřest podávejte s jogurtovým přelivem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Chřest s jogurtovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat