Prostreno.cz

Pečený fenykl

Fenykl pečený s pomeranči, poslouží jako příloha, nebo s pečenými bramborami je to vydatný vegetariánský chod.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 413 kJ / 98 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks fenyklu
  • 2 ks bio pomerančů
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na osminky a uložte je do zapékací misky, přidejte na plátky nakrájené, neoloupané pomeranče.
  3. Vše pokapejte olejem, citronovou šťávou, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Pečte 20 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený fenykl

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat