Prostreno.cz

Pečený fenykl

Fenykl pečený s pomeranči, poslouží jako příloha, nebo s pečenými bramborami je to vydatný vegetariánský chod.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 439 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy11g
tuky6g

Ingredience na

  • 4 ks fenyklu
  • 2 ks bio pomerančů
  • 60 ml olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na osminky a uložte je do zapékací misky, přidejte na plátky nakrájené, neoloupané pomeranče.
  3. Vše pokapejte olejem, citronovou šťávou, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  4. Pečte 20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,00g
  • Sacharidy:

    36,00g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    101,00g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení



Podobné recepty

Mrkev se zázvorem

(22 hlasů)
35min
325 kJ

Rozmarýnové brambory

(22 hlasů)
40min
614 kJ

Medový tuřín se šalotkou

(20 hlasů)
30min
377 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený fenykl

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat