Prostreno.cz

Pomerančová karotka

Skvělá příloha z marinované karotky, která se hodí nejen k hovězímu masu.

Ohodnotit
(20 hlasů)
sun
  • 5h a 24min

    5h a 20min příprava

    4min vaření

  • 330 kJ / 79 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky4g

Ingredience na

  • 1 kg malé karotky s kouskem natě
  • 50 ml olivového nebo řepkového oleje
  • 1/2 svazku listové petrželky
  • 1 hrst pažitky - jemně nasekané
  • 2 lžičky medu
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekané
  • Na marinádu
  • 150 ml pomerančového džusu

Postup přípravy

  1. Karotku povařte 4 minuty v osolené vodě, pak karotku sceďte a nechte okapat.
  2. Zbývající přísady smíchejte dohromady, přelijte karotku a jemně promíchejte.
  3. Nechtev chladu marinovat minimálně 5 hodin.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pomerančová karotka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat