Prostreno.cz

Marinované vepřové kotlety

Marinované maso má intenzivní chuť a už při pečení nádherně voní.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 2h a 55min

    2h a 30min příprava

    25min vaření

  • 617 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy7g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks vepřových kotlet bez kosti - nebo vepřová panenka á 180g
  • 3 lžíce oleje
  • 80 g anglické slaniny
  • 2 ks šalotky
  • 4 ks baby karotky
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 1 ks malé chilli papričky - jemně nasekaná
  • 3 stroužky česneku - jemně nakrájený
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na přípravu marinády smíchejte v misce.
  2. Porce masa vložte do marinády, marinujte minimálně 2 hodiny, nejlepší je marinovat maso přes noc.
  3. Na oleji orestujte nakrájenou šalotku, nakrájenou slaninu a na kolečka pokrájenou baby karotku.
  4. Na tomto základu opečte z obou stran maso.
  5. Hotové maso podle potřeby osolte.
  6. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,80g
  • Sacharidy:

    220,30g
    • Cukry:

      98,14g
  • Tuky:

    172,48g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Medové plátky vepřové krkovice

(14 hlasů)
1h a 15min
1073 kJ

Vepřové kotlety se sýrovou pastou

(10 hlasů)
45min
1312 kJ

Vepřové kostky v jablečném víně

(24 hlasů)
1h a 30min
728 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinované vepřové kotlety

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat