Prostreno.cz

Dušené hovězí maso s mrkví

Špikované, dušené hovězí maso s mrkví a paprikou.

Ohodnotit
(20 hlasů)
sun
  • 3h a 0min

    20min příprava

    2h a 40min vaření

  • 755 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg hovězího masa - může být zadní
  • 600 ml vody
  • 1 ks velké červené papriky
  • 2 ks mrkve
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 100 g slaniny
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • 8 kuliček pepře
  • 5 špetek soli

Postup přípravy

  1. Maso důkladně osolte, prošpikujte slaninou a potřete silnější vrstvou hořčice.
  2. Na rozpáleném oleji maso zprudka osmahněte ze všech stran, maso zalijte vodou, přidejte bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou duste na mírném plameni doměkka (přibližně 2 - 2,5 hodiny).
  3. Přibližně patnáct minut před koncem dušení přidejte k masu na větší kousky nakrájenou mrkev a nakrájenou papriku.
  4. Po změknutí maso vyndejte a nakrájejte na větší kousky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,24g
  • Sacharidy:

    140,40g
    • Cukry:

      15,34g
  • Tuky:

    170,45g
  • Vláknina:

    55,10g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Hovězí plátky na česneku

(14 hlasů)
1h a 50min
716 kJ

Plněná hovězí sekaná

(20 hlasů)
1h a 40min
897 kJ

Pečená hovězí loupaná plec

(16 hlasů)
4h a 0min
427 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené hovězí maso s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat