Prostreno.cz

Jehněčí guláš

Dušené jehněčí maso s rajčatovou omáčkou.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 597 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg jehněčí plece
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 450 g hotové rajčatové omáčky na těstoviny
  • 1 plechovka sterilované kukuřice - 280 g
  • 1 hrst lístků koriandru - nasekaných
  • Na obalení
  • 2 lžíce hladké mouka

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a obalte v mouce.
  2. V hrnci na oleji maso orestujte.
  3. Přidejte vývar, omáčku na těstoviny a duste doměkka.
  4. Deset minut před koncem vaření přidejte k masu scezenou, propláchnutou kukuřici a koriandr. Podle potřeby dochuťte solí.

TIP:

Omáčku použijte podle vlastní chuti - vyberete si s více druhů.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,50g
  • Sacharidy:

    173,60g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    143,30g
  • Vláknina:

    32,00g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Plněná jehněčí plec

(14 hlasů)
1h a 55min
1319 kJ

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1034 kJ

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí guláš

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat