Prostreno.cz

Štika v bílé omáčce

Jednoduchá příprava ryby, ale výborná chuť!

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 326 kJ / 77 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy2g
tuky1g

Ingredience na

  • 1,5 kg štiky
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 5 lžic zakysané smetany
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 špetky soli
  • 3 lžíce čerstvě nasekaného kopru
  • 1 lžička cukru
  • 6 snítek kopru

Postup přípravy

  1. Pokud nekoupíte hotové porce štiky, nakrájejte štiku na 6 porcí a lehce osolte.
  2. Vložte do vývaru a vařte zvolna 20 minut. Vyndejte děrovanou lžící na talíř.
  3. Ve vývaru rozmíchejte smetanu, citrónovou šťávu, cukr a kopr. Povařte 10 minut. Pokud je potřeba dochuťte solí.
  4. Na talíři přelijte porci štiky omáčkou a ozdobte snítkou kopru.

TIP:

Na trhu se můžeme kromě kuchané štiky setkat také s porcemi. Podkovy (steaky) či filety jsou k dostání ve specializovaných prodejnách zásluhou zpracoven ryb. Štika je čerstvá k dispozici jen sezónně nejčastěji od listopadu do března. Zajímavostí je, že nejméně kostí obsahuje ocasní část ryby.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Krémová kuřecí polévka

(1 hlasů)

Plněná špagetová dýně

(3 hlasů)

Těstoviny s cuketou

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Štika v bílé omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat