Prostreno.cz

Doráda na cibuli

Doráda neboli pražma pečená na cibuli.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 439 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 1/2-1 kg pražmy
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 1 ks citrónu
  • 1 svazek petrželky
  • 4 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce červeného sterilovaného pepře
  • 5 špetek soli
  • 150 ml sherry octa
  • 6 lžic strouhanky
  • 6 lžic změklého másla

Postup přípravy

  1. Očištěnou, omytou rybu několikrát ostrým nožem nařízněte, pokapejte citrónovou šťávou a osolte ji. Do zářezů vložte 3 plátky citrónu a plátky česneku.
  2. Strouhanku promíchejte s máslem, nasekanou petrželkou, sherry octem a pepřem. Oloupanou cibuli nakrájejte na silnější kolečka a cibuli rozložte na dno vymazaného pekáčku. Na cibuli položte rybu. Rybu přelijte připravenou strouhankou s máslem. Pečte při 190°C přibližně 45 minut - podle velikosti ryby.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Doráda na cibuli

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat