Prostreno.cz

Karbanátky s omáčkou

Karbanátky z vepřového masa ve smetanové omáčce.

Ohodnotit
(16 hlasů)
sun
  • 1h a 15min

    30min příprava

    45min vaření

  • 1033 kJ / 247 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

Ingredience na

  • 700 g vepřového mletého masa
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce koření na steaky
  • 1 hrst strouhanky
  • Na omáčku
  • 200 ml 33% smetany
  • 1 a 0,5 lžičky sypkého zeleninového ochucovadla
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 100 ml vody
  • Na posypání
  • 1 hrst zelené petrželky - nasekané
  • Na smažení
  • 80 ml oleje

Postup přípravy

  1. K mletému masu přidejte vejce, sůl, strouhanku, koření na steaky, hořčici a dobře promíchejte.
  2. Ze směsi vytvarujte 6 - 8 karbanátků a opečte je zvolna na oleji.
  3. Mezitím připravte omáčku. Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte sypké ochucovadlo, sojovou omáčku, vodu a vařte na mírném ohni 15 minut.
  4. Karbanátky podávejte s omáčkou, posypané petrželkou.

TIP:

Pokud chcete hustější omáčku, přidejte do omáčky instantní jíšku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky s omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat