Prostreno.cz

Zapečené mleté maso

Mleté maso zapečené s bagetou.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 531 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy8g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 lžíce slunečnicového oleje - + na bagetu
  • 500 g 500 g mletého hovězího masa AQ
  • 2 ks cibule AQ - hrubě nasekané
  • 1 lžička kmínu
  • 1-2 lžičky chilli
  • 1 plechovka krájených rajčat AQ
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 1 ks chlebíčková veka AQ - nebo bageta
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sekaných bylin - tymián, oregano, petrželka

Postup přípravy

  1. Pár kapek oleje rozpalte v pánvi a pak na něm opečte mleté maso, aby se rozpadlo na co nejmenší kousky a zhnědlo. Při opékání maso drťte vařečkou a neustále promíchávejte.
  2. Pak maso přendejte do mísy, do pánve přilijte další olej a vhoďte nahrubo nasekanou cibuli. Opékejte dvě až tři minuty doměkka.
  3. Vsypte kmín a chilli a po minutě přidejte i maso, rajčata a vývar a přiveďte k varu, osolte a nechte dvacet minut probublávat.
  4. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.
  5. Maso přendejte do zapékací mísy, bagetu nakrájejte na plátky, každý potřete česnekem, posypte bylinkami, dejte na maso, pokapejte olejem a pečte deset až dvanáct minut dokřupava.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zapečené mleté maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat