Prostreno.cz

Smažená jablka se skořicí

Recept s jehož pomocí se zbavíte zbylých jablek ze zimy. Pokud budou trochu seschlá, vůbec nevadí. V tomto receptu na smažená jablka se to ztratí.

Ohodnotit
(148 hlasů)
ema
  • 10min

    5min příprava

    5min vaření

  • 622 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy23g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 lžička skořice
  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Na těsto
  • 125 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 ks vejce
  • 60 ml mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička oleje

Postup přípravy

  1. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Vmíchejte mléko, sůl a olej. Mouku promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do těstíčka. Nechte několik minut odležet.
  2. Oloupejte větší jablka a zbavte je jádřinců. Jablka nakrájejte na plátky asi 1 cm tlusté a rychle pokapejte citronem, aby neztmavla.
  3. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje. Kroužky jablek postupně namáčejte v těstíčku a pečte v horkém oleji. Z obou stran je smažte dozlatova.
  4. Smažená jablka nechte okapat na papírovém ubrousku. Posypte moučkovým cukrem a skočicí.

TIP:

Jablka můžete servírovat i se zmrzlinou, pak je ale potřeba je hned servírovat, aby se neroztekla.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Smažená jablka se skořicí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat