Prostreno.cz

Hovězí roláda

Šťavnatá roláda plněná srdíčky artyčoku a sýrem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 2h a 35min

    35min příprava

    2h a 0min vaření

  • 811 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy13g
tuky11g

Ingredience na

  • 1,2 kg hovězího masa na roládu - zadní, svíčková apod.
  • 1 šálek panko strouhanky
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 ks nakládané srdíčka artyčoku
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 0,5 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 5 lžic oleje
  • 150 g másla

Postup přípravy

  1. V kvalitním řeznictví vám maso na roládu připraví řezník. Pokud nemáte tuto možnost maso nařízněte tak, aby vám vznikl plát a maso lehce naklepejte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C.
  3. V misce smíchejte strouhanku, parmazán, jemně nasekanou červenou papriku, prolisovaný česnek a jemně nasekanou cibuli.
  4. Plát masa jemně osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte připravenou strouhankou.
  5. Do středu urovnejte dobře okapaná srdíčka artyčoku.
  6. Roládu opatrně smotejte a celou ji ovažte kuchyňským provázkem nebo zdvojenou bílou nití, aby maso během pečení drželo hezky pohromadě.
  7. Maso na povrchu ještě lehce osolte a opepřete.
  8. Maso zprudka ze všech stran opečte v pánvi na oleji. Roládu vložte do pekáčku, na maso položte pátky másla, podlijte malým množstvím vody, nebo vývarem a pečte přikryté přibližně 1a ½ hodiny.
  9. Pak maso odkryjte a dopečte do měkka. Podle potřeby podlévejte vypečenou šťávou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí roláda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat