Prostreno.cz

Kuřecí kousky s mrkví a hráškem

Dušené kuřecí maso se zeleninou a žampiony.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 kg kuřecích stehenních řízků
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 300 g malých žampionů
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • 1 šálek hrášku

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso dejte do mísy, přidejte mouku a promíchejte.
  2. Očištěnou zeleninu nakrájejte. Ve velké pánvi na oleji s máslem maso orestujte ze všech stran.
  3. Přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, míchejte 4 - 5 minut.
  4. Přidejte houby, tymián, vývar a přikryté duste 15 minut.
  5. Pak maso odkryjte a duste doměkka.
  6. Smíchejte kukuřičnou mouku a 4 lžíce vody a vmíchejte k masu.
  7. Přidejte hrášek a duste ještě 5 minut.
  8. Podávejte s bramborovou kaší, rýži nebo kuskusem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí kousky s mrkví a hráškem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat