1h a 25min
25min příprava
60min vaření
506 kJ
energetická hodnota na 100g
199 Kč
cena za celý pokrm
Nutriční informace na 100 gramů:5g tuky7g sacharidy7g bílkoviny
Dušené kuřecí maso se zeleninou a žampiony.
Ingredience na
1 porce
2 porce
3 porce
4 porce
5 porcí
6 porcí
7 porcí
8 porcí
9 porcí
10 porcí
11 porcí
12 porcí
13 porcí
14 porcí
15 porcí
16 porcí
17 porcí
18 porcí
19 porcí
20 porcí
Uložit recept do kuchařky
4 lžíce
hladké mouky
1 kg
kuřecích stehenních řízků
3 lžíce
oleje
3 lžíce
másla
1 ks
cibule
2 stroužky
česneku
2 ks
mrkve
2 stonky
řapíkatého celeru
300 g
malých žampionů
250 ml
kuřecího vývaru
3 snítky
čerstvého tymiánu
2 lžičky
kukuřičné mouky
1 šálek
hrášku
Postup přípravy
Kuřecí maso dejte do mísy, přidejte mouku a promíchejte.
Očištěnou zeleninu nakrájejte. Ve velké pánvi na oleji s máslem maso orestujte ze všech stran.
Přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer, míchejte 4 - 5 minut.
Přidejte houby, tymián, vývar a přikryté duste 15 minut.
Pak maso odkryjte a duste doměkka.
Smíchejte kukuřičnou mouku a 4 lžíce vody a vmíchejte k masu.
Přidejte hrášek a duste ještě 5 minut.
Podávejte s bramborovou kaší, rýži nebo kuskusem.