Prostreno.cz

Jablečné čatní

V létě nemusíte zavařovat jen ovocné kompoty a marmelády. Do skleniček můžete uložit také pikantní čatní.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 1013 kJ / 242 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy41g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g kyselých jablek
  • 1 ks velké červené cibule
  • 100 g hnědého cukru
  • 60 g rozinek
  • 50 ml vinného octa
  • 1 lžička zázvoru - strouhaného
  • 1 lžička citronové kůry - nastrouhané
  • 1 lžička pomerančové kůry - strouhané
  • 0,5 lžičky mletého nového koření
  • 0,5 lžičky drceného pepře
  • 4 ks hřebíčku

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte, zbavte stopek a jádřinců, nakrájejte je na kostky a vložte do kastrolu se silným dnem.
  2. Přidejte oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vinný ocet, promíchejte, přikryjte a poduste asi 15 minut (jablka by se neměla rozvařit).
  3. Pak přidejte rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citronovou a pomerančovou kůru, nové koření, pepř a hřebíček, důkladně promíchejte a zvolna duste pod pokličkou ještě asi 20 minut.
  4. Hotové čatní dejte do horkých skleniček, uzavřete je a po vychladnutí uložte v chladničce.
  5. Spotřebujte do 14 dnů.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Jablečné čatní

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat