Prostreno.cz

Jablečné čatní

V létě nemusíte zavařovat jen ovocné kompoty a marmelády. Do skleniček můžete uložit také pikantní čatní.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 988 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy41g
tuky7g

Ingredience na

  • 500 g kyselých jablek
  • 1 ks velké červené cibule
  • 100 g hnědého cukru
  • 60 g rozinek
  • 50 ml vinného octa
  • 1 lžička zázvoru - strouhaného
  • 1 lžička citronové kůry - nastrouhané
  • 1 lžička pomerančové kůry - strouhané
  • 0,5 lžičky mletého nového koření
  • 0,5 lžičky drceného pepře
  • 4 ks hřebíčku

Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte, zbavte stopek a jádřinců, nakrájejte je na kostky a vložte do kastrolu se silným dnem.
  2. Přidejte oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vinný ocet, promíchejte, přikryjte a poduste asi 15 minut (jablka by se neměla rozvařit).
  3. Pak přidejte rozinky, hnědý cukr, nastrouhaný zázvor, citronovou a pomerančovou kůru, nové koření, pepř a hřebíček, důkladně promíchejte a zvolna duste pod pokličkou ještě asi 20 minut.
  4. Hotové čatní dejte do horkých skleniček, uzavřete je a po vychladnutí uložte v chladničce.
  5. Spotřebujte do 14 dnů.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,40g
  • Sacharidy:

    375,50g
    • Cukry:

      180,20g
  • Tuky:

    22,55g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Třešně v rumu

(25 hlasů)
25min
749 kJ

Malinový džem

(15 hlasů)
40min
548 kJ

Nakládaná červená cibule

(8 hlasů)
30min
408 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablečné čatní

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat