Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Třešně v rumu

lentilka
22hlasů
Hodnotit

25min

25min příprava

789 kJ

energetická hodnota na 100g

90 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky32g sacharidy0g bílkoviny

Jsou skvělé k přípravě domácích dezertů, nebo koktejlů.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 kg třešní, višní, nebo švestek - případně jiné ovoce podle chuti
  • 500 ml rumu, nebo vodky - podle potřeby i více
  • 50 ml citronové šťávy
  • 500 g pískového cukru

Postup přípravy

  • Omyté třešně nasypte do sklenice, prosypávejte je cukrem a zakápněte citronovou šťávou.
  • Pak třešně zalijte alkoholem, aby alkohol převyšoval ovoce alespoň o 2 cm.
  • Sklenici uzavřete víčkem a uskladněte na chladném a tmavém místě.
  • Můžete použít každý druh ovoce zvlášť, nebo si připravte směs ovoce.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

7 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

4 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Kdoulový džem

Kdoulový džem

13 hlasů
1h a 30min 592 kJ 75 Kč
Domácí kečup

Domácí kečup

7 hlasů
1h a 25min 383 kJ 65 Kč
Džem z drobného ovoce

Džem z drobného ovoce

12 hlasů
45min 581 kJ 55 Kč
Kořeněné nakládané cibulky

Kořeněné nakládané cibulky

11 hlasů
50min 76 kJ 45 Kč
Chutney z tomelu

Chutney z tomelu

12 hlasů
1h a 15min 395 kJ 75 Kč
Džem z rybízu a nektarinek

Džem z rybízu a nektarinek

15 hlasů
50min 346 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření