Prostreno.cz

Šéfkuchař nové úrovně Gordon Ramsay 

Když přemýšlíme o kuchaři s mnoha michelinskými hvězdami, jedno ze jmen, které nás napadne, je Gordon Ramsay. Šéfkuchař nové úrovně Gordon Ramsay je jedním z nejlepších šéfkuchařů na světě, který získal mnoho ocenění v oblasti kulinářského umění.

Stát se michelinským šéfkuchařem je nejvyšší ctí a Gordon Ramsay je držitelem dokonce sedmi michelinských hvězd. To samo o sobě vysvětluje, proč se Gordon Ramsay stal nejznámějším a nejvlivnějším šéfkuchařem na světě.

Gordon Ramsay je britský kuchař, televizní osobnost, restauratér, hotelový kritik, kritik jídla a spisovatel. Pod svým jménem má vysoce uznávané restaurace a kuchařky.

Je nejlépe známý svou upřímností, používáním vulgárních výrazů, ohnivou povahou a přísným přístupem, které otevřeně projevoval ve svých televizních vystoupeních v kuchařských pořadech.

Životopis Gordona Ramsayho

Gordon Ramsay během let, kdy vyrůstal, pracoval v místní indické restauraci jako myč hrnců. Miloval fotbal a snil o tom, že se jednou stane fotbalistou. Hrál tak dobře, že ho dokonce vybrali do týmu do 14 let, ale kvůli opakovaným zraněním a jednomu vážnému zranění kolena se musel s fotbalovou kariérou rozloučit.

The Cooking Journey

V období dospívání se Gordon Ramsay začal zajímat o vaření a v 19 letech se rozhodl pro kulinářské vzdělání a přihlásil se ke studiu hotelového managementu na North Oxfordshire Technical College.

V 80. letech se přestěhoval do Londýna a začal pilovat své kulinářské dovednosti v restauraci Harvey's pod vedením šéfkuchaře Marca Pierra Whitea a v La Gavroche pod šéfkuchařem Albertem Rouxem.

Ve velmi mladém věku 23 let odcestoval Gordon Ramsay do Francie, aby pracoval s michelinskými kuchaři Joelem Robuchonem a Guyem Savoyem.

Po návratu do Londýna v roce 1993 se stal šéfkuchařem Aubergine a získal dvě michelinské hvězdy. Nakonec odešel v naději, že si otevře svou restauraci. Tu si v roce 1998 skutečně otevřel – proslulou Gordon Ramsay. Během krátké doby tří let získala tato restaurace svou třetí michelinskou hvězdu.

Jméno restaurace se prosadilo ve světě a restaurace byla hodnocená jako jedna z nejlepších restaurací. Poté otevřel Petrus a během sedmi měsíců získal další michelinskou hvězdu.

Otevřel restaurace, které měly velký úspěch a získaly mnoho michelinských hvězd. Některé z nich jsou La Noisette, Savoy Grill, Maze a Boxwood fé.

Mezinárodní sláva

S rostoucím úspěchem a popularitou v roce 2001 Gordon Ramsay otevřel svou první mezinárodní restauraci Verre v Dubaji ve Spojených arabských emirátech. Další pak otevřel v New Yorku, ve Versailles ve Francii, v Austrálii, Japonsku a Jižní Africe.

Ocenění a vyznamenání

Jeho restaurace mu v průběhu let získaly mnoho michelinských hvězd a byly také zvoleny nejlepší restaurací ve Velké Británii. Byl jmenován důstojníkem Řádu britského impéria (OBE) královnou Alžbětou II. Kromě toho má Gordon Ramsay na svém kontě mnoho ocenění v oblasti restaurací a pohostinství.

Televizní osobnost

Televizní vystoupení Gordona Ramsaye posunulo jeho popularitu na jinou úroveň. Jeho postoj, divoká povaha, neomalenost a používání vulgárních výrazů, které otevřeně ukazoval v televizi, z něj udělala hvězdu. Také prezentoval a hostil mnoho soutěžních kuchařských show jako Hell's Kitchen, Ramsay's Kitchen Nightmares a The F Word. To byly britské verze. Ale představil i americké verze Hell's Kitchen, Kitchen Nightmares, Master Chef, MasterChef Junior, Gordon Behind Bars, Hotel Hell, 24 hodin do pekla a zpět Gordona Ramsayho a v neposlední řadě Next Level Chef.

Zdroj: www.gordonramsay.com/gr/about-gordon/





Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)

Snídaně z lásky

20min
(38 hlasů)

Palačinky

30min
(1 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba