Prostreno.cz

Dokonalé vůně pro váš byt. A neutratíte skoro nic

Každý z nás touží po krásném a provoněném domově. Abychom voňavé domácnosti dosáhli, můžeme si pořídit osvěžovače vzduchu či bytové parfémy. Jenže ty jsou často plné chemie a navíc stojí spoustu peněz.

Jak si provonět byt úplně přírodní cestou a za pár korun? Je to snazší, než si myslíte!

Citrusy, bylinky a sůl

Vezměte si misku, nakrájejte do ní citrony a limetky, přidejte bylinky, které máte rádi (skvěle se hodí bazalka nebo máta), pár kousků hřebíčku a sůl. Získáte úžasně svěží vůni, která vám bude v chladných dnech připomínat léto a dovolenou u moře. Obsah misky je samozřejmě třeba pravidelně měnit, aby se čerstvé ingredience nezkazily.

Jablko, pomeranč, skořice

Která vůně je typičtější pro podzim a zimu než právě jablka se skořicí? A když k ní přidáte ještě vůni pomeranče, získáte dokonalé aroma pro útulný byt. Vezměte dvě jablka, nakrájejte je na čtvrtky, přidejte kůru z jednoho pomeranče a celou skořici (množství volte podle toho, jak intenzivní chcete vůni mít). Vše nasypte do hrnce, zalijte asi litrem vody a dejte vařit. Během vaření se bude uvolňovat úžasné aroma, které na několik dní provoní celý byt.

Káva s vanilkou

Také patří mezi tradiční kombinace, které dodají bytu pocit útulnosti a tepla. Kupte si čajové svíčky s vanilkovou vůní (nejlépe co nejvíce přírodní) a nemletou kávu. Tu nasypte do mističek téměř až po okraj a umístěte do ní svíčku. Jak bude svíčka vydávat teplo, rozvoní se i kávová zrna a dokonalé aroma je na světě!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat