Prostreno.cz

Nápoje lásky, které jsou důvěřiví lidé schopni vypít

„Chci tě! Ty mě ne? Tak si vezmi tohle, moje lásko. Uvidíš, že za chvíli se ti udělá mnohem lépe!“ Brouk, naložené myši i rostlina z kůry stromů. Co říkáte na opojné prostředky údajně zajišťující vášeň a lásku?

Nápoje lásky nejsou jen přežitky ze starých časů, nýbrž i výnosný obchod současnosti. I obchodní ředitelka zahraniční firmy, která má dvě vysoké školy a ve svém oboru je velmi žádaná, potají navštěvuje obchod, kde se dají koupit amulety pro štěstí nebo nápoje zaručující vášeň i lásku. Mýty jsou holt nesmrtelné.

Brouci v roli štvané zveře

V kurzu je například puchýřník, což je druh brouka, který se umele na prášek. Ten se může zředit vodou a podávat jako účinný povzbuzující nápoj. Údajně vyvolává silnou počáteční erekci a vede k sexuální agonii.

Ve skutečnosti se prokázalo, že dráždí močové cesty a jeho zvýšená konzumace může skončit smrtí. Ti, kdo už zkusili, omdlévají, mají závratě, trpí nechutenstvím a dokonce i blouzní, takže bůh ví, co to má společného s erotikou. Jen tak mezi řečí, podáváním podobných mňamek byl pověstný francouzský šlechtic markýz de Sade (celým jménem Donatien Alphonse François), podle kterého se tvrdé sexuální praktiky jmenují sadismus.

Ten, který nikdy neměl dost

Na konci července roku 1772 tenhle vykuk pořádal se svým sluhou orgie (už několikáté v pořadí) a pěti ženám, které bičoval, podával i přírodní jed v malém množství působícím jako afrodiziakum. Zatímco některé prameny uvádějí, že se jednalo o kantharidin, jiné tuto skutečnost popírají. Prý hlavní roli hrály bonbony právě s puchýřníkem.

Pokud vás zajímá, jak celá věc skončila, tak jedna žena málem zemřela, další padly na veřejnosti a blouznily. De Sade byl poté viněn z úmyslného pokusu o otrávení. Co dalšího údajně zvyšuje sexuální apetit a podněcuje lásku?

Co je mladé, to je plné síly

Mláďata myší utopených v rýžovém víně. Jedna, dvě sklenky tohoto nápoje prý dělají divy. Stejně jako whisky s naloženým hadem a příměsi typu ženšen, chilli paprička, jalovec… No fuj. A teď si odmyslete tekuté skupenství.

V tajemných koutek čínské čtvrti v americkém San Franciscu se také dá sehnat prášek z rohu nosorožce (který na druhé straně české zoologické zahrady včetně té ve Dvoře Králové radši pálí). Poměrně dobře se obchoduje i s rostlinou, jako je yohimbin, jež se získává z kůry stromů v Kamerunu. Taktéž je to jed, který vyvolává silné chvění, halucinace a zažívací potíže. Ale vysvětlete to někomu, kdo touží po lásce!





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat