Prostreno.cz

3 tipy na přírodní bělení zubů. Stojí za vyzkoušení

Toužíte po krásných bílých zubech, ale ordinační bělení je pro vás moc nákladné? Máme pro vás 3 tipy, které stojí za vyzkoušení! Jsou šetrné nejen k vaší peněžence, ale také k vašemu chrupu a dásním. Vše zvládnete z pohodlí domova a za pár minut. Stačí jen pravidelně opakovat a výsledky se zanedlouho dostaví.

Každý touží po zářivém úsměvu, v dnešní době je to přímo naše vizitka, jak o sebe pečujeme. Zdravé zuby a dásně potřebujeme po celý život a je jen na nás, jak o ně budeme pečovat. Pokud se trápíte skvrnkami na zubech nebo začínajícím žloutnutím, máme pro vás hned 3 tipy, jak tyto obtíže zvládnout snadno a rychle.

1. Peroxid vodíku a jedlá soda

Toto jednoduché spojení je velmi účinné a populární. Peroxid vodíku zakoupíte v lékárně, nelze jej sice užívat vnitřně, ale můžete ho použít na výplach ústní dutiny a kloktání. O správném výběru produktu se poraďte s lékárníkem. A jedlou sodu zakoupíte v každém supermarketu.

Nyní stačí jen smíchat v malé mističce sodu a peroxid. Konzistenci by měla tato směs mít o něco hustší ústní voda. Roztok používejte pravidelně místo ústní vody, nejlépe 2x denně. Nejen vaše zuby budou čisté a bělejší, ale i celá ústní dutina bude čistá.

2. Olej

Tohle je trošku o zvyku, někomu může olej v ústech vadit, ale vyplatí se vydržet. Důležité je vybrat si kvalitní olej, nejvhodnější je sezamový nebo kokosový. Pokud zrovna nemáte, můžete použít i kvalitní olivový olej.

Olej nejen pomáhá odstraňovat skvrny ze zubů, ale podle ajurvédských lékařů detoxikuje celou ústní dutinu a také je velmi prospěšný pro naše dásně.

Postup je velmi snadný, vezměte si polévkovou lžíci a vámi zvolený olej. Ten v puse převalujte co nejdůkladněji po dobu 20 minut a pak vyplivněte. Poté si zuby normálně vyčistěte zubní pastou. Olej používejte pravidelně každé ráno, případně můžete i na noc po vyčištění zubů (nechte jej působit přes noc).

3. Aktivní uhlí

Tohle zní možná už opravdu děsivě, ale vyzkoušejte a budete překvapeni. Pro aktivní uhlí opět zamiřte do lékárny, můžete zakoupit v lisovaných tabletách nebo i prášek. Můžete zvolit obojí, tablety se dají nadrtit (jen pozor na uhlí v potahových tabletách, to pro náš účel není vhodné a jsou dražší).

Aktivní uhlí je vysoce absorpční a porézní látka, která je schopna na sebe navázat všechny nečistoty a tím i bělit zuby.

Postup je velmi snadný, namočíte si kartáček do vody a zaboříte do prášku aktivního uhlí a jednoduše si zuby vyčistíte. Nebo můžete aktivní uhlí rozmíchat ve vodě a použít jako ústní vodu. Ať zvolíte jakýkoli postup, vždy si poté klasicky vyčistěte zuby. Aktivní uhlí používejte 2x denně, před čištěním zubů.

Jakou možnost přírodního bělení vyzkoušíte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat